Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ayres-féle szenzoros-integrációs terápia

2011.05.16

 Ayres a tanulási zavarok kezelésére dolgozta ki a terápiát, de jól használható – és használják is - a legkülönbözőbb gyermekkori fejlődési problémákban (figyelemzavar, hyperaktivitás, motoros fejlődési zavar, érzelmi zavarok, kötődési zavar, mutizmus, autizmus stb.) Az Ayres terápia pszichoterápiás beállítottságú. A terápia során a mozgás kivitelezése a terapeuta számára annyiban fontos, hogy megítélje, hogy a gyermek a változatos ingereket hogyan integrálja és hogyan szervezi a válaszreakcióit.

A változatos érzékszervi és egyensúlyi ingerek adásával normalizálódik az egyensúlyi rendszer, leépülnek a primitív reflexek, a szemmozgások megfelelővé válnak, a test két oldalának integrációja jobban szerveződik, az idegrendszer integritása fokozódik.

 ayres.jpg


Bemutatkozás: Nagy Ágnes gyógypedagógus vagyok.  Jelenleg egy iskolában tanítok és mozgásfejlesztést végzek tanulásban akadályozott, értelmileg akadályozott és mozgáskorlátozott gyermekekkel. Emellett képességfejlesztő órákat tartok ép értelmű és sérült gyermekeknek egyaránt. Kreatív, gyermekközpontú, vidám, nyitott személyiségnek érzem magam, aki hivatásból választotta ezt a szakmát.